Pelagicus ensenyant fauna marina a una escola de Barcelona

Published by Pelagicus on

Pelagicus ensenya fauna marina a una escola infantil de Barcelona

Una sessió amb el pòster de Pelagicus que va il·lusionar a tot l'alumnat de I4.

Malgrat no és la nostra activitat principal, de tant en tant hem fet alguna activitat educativa a escoles o col·lectius que ens ho demanen per tal de difondre el respecte i la  necessitat de conservar la fauna marina.

Quan l’escola FEDAC d’Horta, Barcelona, ens va demanar de fer una xerrada sobre fauna marina a la classe dels dofins d’infantil 4 (és a dir, a nenes i  nens de 4 anys), no vam poder dir que no. Les dificultats de la pandèmia del COVID-19 però van fer perillar l’activitat que no obstant això es va poder efectuar la tarda del dia 22 d’octubre de 2020 amb totes les garanties de seguretat i amb la gran participació i satisfacció del personal.

Efectivament, les nenes i nens no només sabien de fauna marina i dofins (taurons, tortugues, ocells i, especialment dofins) sinó que dominaven aspectes tècnics com ara la seva alimentació, reproducció o respiració. Amb quatre anys! Una nena ràpidament explicava què era l’espiracle i per a què servia. Altres s’interessaven per saber si els taurons eren dolents, al que se’ls contestava que venien a ser ‘els reis de la selva marina’, com els lleons a l’Àfrica, depredadors necessaris. I els ocells marins que volaven pel mar o les tortugues i les seves aletes adaptades a la natació.

Cada nena i cada nen va rebre un pòster de la fauna amenaçada marina que alguna persona, com la mamà de la Valentina, ens va dir que ja tenia penjat a la seva habitació. I és que, de ben petits, aquestes nenes i nens ja coneixen una mica més el mar i els seus habitants. I amb el coneixement ve l’estima i amb l’estima ve la valoració i la conservació. Gràcies per la vostra atenció!