L’ex huracà Leslie porta ocells marins a l’interior peninsular

Published by admin on

El pas de l’ex-huracà Leslie, el primer que toca terra a Europa i que va entrar per Portugal creuant la península fins a causar baixes mortals al sud de França ha arrossegat alguns ocells marins a l’interior peninsular. Fins el moment tenim coneixement del següents:

  • Una gavineta cuaforcada (Xema sabini) a la laguna de Navaseca, al costat del Parc Nacional de las Tablas de Daimiel a Ciudad Real (llegiu més sobre la notícia aquí) i el llistat original del portal eBird que inclou l’espècie aquí.
  • Cinc ocells de tempesta (Hydrobates pelagicus ssp) al pantà de Valdecañas, Extremadura (communicat per M.Gàlvez).
  • Un ocell de tempesta de subespècie desconeguda (Hydrobates pelagicus ssp) a Xest, València, trobat el 15.10.2018 (comunicat per Toni Polo). Aquest ocell va arribar viu però va morir i s’està determinant si correspon a la forma mediterrània melitensis o a l’Atlàntica.
  • És possible que en els propers dies es trobin més ocells marins fora de lloc com els que acabem de detallar. En el cas de trobar-ne cap es recomana introduir les dades a portals cooperatius de ciència ciutadana com eBird o ornitho.cat i si és una espècie ferida protegida o amenaçada avisar el 112.