La baldriga balear arriba al Poble Espanyol de Barcelona

Published by Pelagicus on

La baldriga balear arriba al Poble Espanyol de Barcelona

Una exposició interactiva a Barcelona del juliol a octubre de 2021 sobre espècies marines inclou el virot entre les més singulars i amenaçades

Del 16 de juliol al 12 d’octubre de 2021 el Poble Espanyol de Barcelona presenta una nova activitat interactiva anomenada ‘Criatures submarines’. Es tracta d’una exposició que combina la descoberta de diferents animals marins, des d’invertebrats a peixos, cetacis i un ocell: la baldriga balear. Un dels membres de Pelagicus ha col·laborat en el disseny dels continguts de l’exposició i ha introduït espècies de rellevant importància per a la conservació com la baldriga balear, la tortuga careta o la balena amb bec de Cuvier.
L’exposició de les espècies, amb panells lluminosos d’atractiu disseny, es veu complementada per aspectes de conservació del mar, d’especial interès per a famílies i escoles, però el plat fort de l’activitat és un viatge al fons del mar en realitat virtual. Al llarg d’aquesta experiència immersiva passarem de la superfície, on una tortuga careta neda per una pradera de Posidonia i veiem interaccionar anxoves i tonyines per anar baixant cap el fons del mar. A la tornada a la superfície, spoiler, ens rebrà la baldriga balear.
La tercera part de l’exposició faculta les famílies a pintar siluetes d’alguns dels animals marins vistos i que apareguin immersos, de la forma que els haguem pintat, a una gran pantalla gairebé de cinema, com si passessin a formar part de l’animació del fons del mar que es presenta.  
Es tracta d’una activitat ideal per a públic familiar, però que als adults interessats en les espècies marines els descobrirà espècies que potser no sabíem que eren a la Mediterrània i altres amb singulars adaptacions que viuen a profunditats superiors d’altres oceans, fins el fons del mar a la fosa de les Marianes. Més enllà de taurons blancs, peixos abissals o espècies bioluminiscents, que les persones que visiten l’exposició arribin a saber que de tot el que han vist l’espècie més amenaçada, més en perill d’extinció, és el simpàtic ocell marró que els ve a saludar al final de l’experiència immersiva (mai millor dit) és el virot, la baldriga balear únicament pot ajudar, ni que sigui una mica, a la conservació d’aquesta espècie. I de la resta també.

La baldriga balear arriba al Poble Espanyol de Barcelona

A la web del Poble Espanyol de Barcelona teniu més dades d'aquesta activitat. Pelagicus no té cap benefici econòmic de l'explotació de la mateixa i publica aquesta crònica a títol informatiu