Global Big Day Seawatch a L’Ampolla

Published by Pelagicus on

Global Big Day seawatch a L'Ampolla, maig 2022

Gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament de l'Ampolla i la participació de Swarovski Optik tornem a la mar des de l'Ampolla a la cerca d'ocells litorals i marins en dia mundial dels ocells 2022.

Descripció

El dia 14 de maig coincideixen una bona època per a observar espècies marines escasses o amenaçades com l’ocell de tempesta mediterrani, però també possiblitats d’altres fins i tot més rares com la baldriga cendrosa atlàntica, amb la celebració a nivell mundial del Global Big Day. Aquesta mena de clam mundial per a la difusió de l’ornitologia i la seva conservació es centralitza via la aplicació informàtica eBird que va recollir el 2021 cites de 7336 espècies en tot el món i 241 a Catalunya, la meitat de les citades tota la vida al país en un sol dia. El Global Big Day és una jornada que tracta de divulgar l’avifauna del planeta i dels millors llocs on és, gràcies a la participació d’equips i la prospecció dels millors indrets.

Igual que vàrem fer durant el curs de fauna marina de febrer de 2022, però ara amb totes les espècies migratòries i estivals, sortirem des de l’Ampolla a la cerca d’espècies litorals i marines amb  l’objectiu clar de l’ocell de tempesta però mirant d’anotar el màxim nombre d’espècies per al Global Big Day i atraient ocells a la barca per a fer fotografies i bones observacions.

En arribar a port disposarem d’un stand de Swarovski Optik , com el que participa cada any al Delta Birding Festival, on podrem veure tots els equips d’observació i veure les darreres novetats en òptica i comparar amb les que duem.

Estem treballant en un programa complementari per al migdia, amb una opció de dinar a la zona, i observacions de tarda de caràcter voluntari.

Data

DISSABTE 14.5.2022

Hores lectives

Horas lectives: 4, incloent-hi 3,5 h de navegació activa; briefing i observació d’ocells al port addicionals

Notes aplicables a la jornada

 1. Horaris i trajecte de la jornada susceptibles a modificacions per qüestions tècniques i marítimes a judici del capità en ares de la seguretat de la tripulació i qualitat de les observacions.
 2. Acceptació al curs supeditada a l’acceptació de les condicions d’embarcament i participació en la prospecció així com a la política de cancel·lació.

Inscripció

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat

Ponents

Ricard Gutiérrez
Biòleg, ornitòleg especialista en fauna litoral i marina

Dirigit a

Estudiants de Biologia i Ciències Ambientals, interessats en la natura i el coneixement de la fauna, professionals del sector ambiental i públic en general amb ganes de conèixer la fauna marina.

Caldrà, si és el cas, acreditar la condició d’estudiant. Pelagicus es reserva el dret d’admissió.

Requisits

Adreçat al públic adult interessat en el tema, sense necessitat de tenir cap formació especial. És recomanable dur prismàtics i càmera fotogràfica, reflex o compacta.

En el cas de ser susceptible al mareig, es recomana dur medicaments adequats per a evitar-los.

Col·laboradors

Més informació

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat

Observacions

Cal dur roba adequada a la climatologia que es prevegi. Un paravent, ulleres de sol i protecció solar són recomanables. S’avisarà als participants de la previsió durant la setmana del curs. Es recomana calçat de trekking o esportiu. Es recomana dur binocles. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult. La no observació d’una conducta respectuosa i adequada al vaixell serà objecte d’expulsió de les àrees de cens i finalització de la jornada sense opció a reemborsament.

La ruta prevista és susceptibles d’algun canvi per motius meteorològics. . En el supòsit de previsió molt adversa es contactarà els alumnes per a cercar dates o alternatives.

Nombre de participants

Places molt limitades. 25 persones màxim. En els cas de que hi hagi més de 25 persones apuntades s’obrirà una llista d’espera.

 

Preus

 • 4 hores d’observació d’ocells aquàtics i marins incloent-hi sortida en barca de tres hores i mitja pel litoral de l’Ampolla i Baix Ebre (09:00-13:00)
  • 30€ públic en general
  • 25€ estudiants
  Mètode de pagament: Paypal  (botó de sota)o ingrés en compte corrent de Pelagicus (contactar-nos per a l’IBAN). La reserva no serà en ferm fins que estigui fet el pagament i hagi estat confirmada.
  Vegeu la política de Cancel·lació de les activitats de Pelagicus
   

  Política de reserva i cancel•lació

  1. S’entendrà que les activitats queden contractades en el moment del pagament de l’import de l’activitat. 2. Es retornarà la totalitat dels diners pagats pel servei contractat en el cas de cancel•lació de l’activitat per part de Pelagicus, ja sigui per causes relacionades amb la meteorologia invalidant de l'activitat o per impossibilitat manifesta dels organitzadors/res de poder realitzar l’activitat. 3. Si l’alumne inicia l’activitat però no l’acaba per motius aliens a l’organització no hi haurà reemborsament de l’import de la matrícula. 4. En el cas d’haver-se inscrit i s’hagi realitzat el pagament, quan no es pugui realitzar l’activitat pagada per motius aliens a l’organització i vingui per part del client , s’aplicarà la següent política de devolució de diners: a) Quan la cancel•lació tingui lloc amb més de 15 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 100%. b) Quan la cancel•lació es produeixi amb menys de 10 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 50%. Tanmateix, si l’activitat implica la contractació de serveis amb tercers no hi haurà dret d’indemnització d’aquesta part de la matrícula. c) Quan la cancel•lació es produeixi a menys de 24 hores l’import no es retornarà. Totes les devolucions de diners es faran via transferència bancària, al mateix compte que s’ha utilitzat per fer els pagaments. En cap cas es retornarà diners en metàl•lic. Si hagués comissions bancàries en aquestes devolucions, aniran a compte del client. 5. En cas d'anul·lació d'una plaça contractada, s'oferirà la plaça a la primera persona de la llista d'espera.Si aquesta no la vol, passarà a la segona i així successivament. La realització del pagament implica l’acceptació de les condicions anteriorment establertes.