Global Big Day Seawatching L’Ampolla 2024

Published by Pelagicus on

Global Big Day seawatch a L'Ampolla, 11 maig 2024

Gràcies a la col·laboració amb l'Ajuntament de l'Ampolla i Swarovski Optik tornem a la mar des de l'Ampolla a la cerca d'ocells litorals i marins en dia mundial dels ocells de 2024 repetint l'exitosa sortida del dia mundial dels ocells dels darrers anys

Descripció

Repetim l’experiència de 2022 i 2023 durant el Global Big Day i que millor que fer-ho a l’Ampolla, que combina les avifaunes del golf de Sant Jordi i el Delta de l’Ebre.

El dia 11 de maig coincideixen una bona època per a observar espècies marines escasses o amenaçades com l’ocell de tempesta mediterrani, però també possibilitats d’altres fins i tot més rares, amb la celebració a nivell mundial del Global Big Day. Aquesta mena de clam mundial per a la difusió de l’ornitologia i la seva conservació es centralitza via la aplicació informàtica eBird que va recollir el 2022 cites de 7797 espècies en tot el món i 241 a Catalunya, la meitat de les citades tota la vida al país en un sol dia. El Global Big Day és una jornada que tracta de divulgar l’avifauna del planeta i dels millors llocs on és, gràcies a la participació d’equips i la prospecció dels millors indrets.

Igual que hem fet en anys anteriors , sortirem des de l’Ampolla a la cerca d’espècies litorals i marines amb  l’objectiu clar de l’ocell de tempesta però mirant d’anotar el màxim nombre d’espècies per al Global Big Day i atraient ocells a la barca per a fer fotografies i bones observacions.

De caràcter voluntari, un cop acabada la sortida, mirarem d’organitzar un dinar a preu tancat a l’Ampolla, com el 2023, després del qual qui vulgui podrem continuar observant ocells a l’entorn del Goleró.

Llegiu la crònica de la jornada de 2022 aquí.

Llegiu la crònica de la jornada de 2023 aquí

Data

DISSABTE 11.5.2024

Hores lectives

Horas lectives: 4, incloent-hi 3,5 h de navegació activa; briefing i observació d’ocells al port addicionals. Hi haurà observació d’ocells des de la costa, voluntària, per la tarda.

Notes aplicables a la jornada

 1. Horaris i trajecte de la jornada susceptibles a modificacions per qüestions tècniques i marítimes a judici del capità en ares de la seguretat de la tripulació i qualitat de les observacions.
 2. Acceptació al curs supeditada a l’acceptació de les condicions d’embarcament i participació en la prospecció així com a la política de cancel·lació.
 3. Si pel que fos no es pogués sortir a navegar el dia 11.5.2024 proposarem una altra data o, si no hi ha quòrum suficient, aplicarem la política de cancel·lació.

Inscripció

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat . No feu cap pagament sense que us confirmem que disposeu de plaça al vaixell

Guiatge

Emma Guinart
Ambientòloga, especialista en fauna litoral i marina
Ricard Gutiérrez
Biòleg, ornitòleg especialista en fauna litoral i marina

Dirigit a

Estudiants de Biologia i Ciències Ambientals, interessats en la natura i el coneixement de la fauna, professionals del sector ambiental i públic en general amb ganes de conèixer la fauna marina.

No és una sortida fotogràfica però es preveuen bones oportunitats per registrar fauna marina.

No recomanable per a personal molt susceptible al mareig.

Pelagicus es reserva el dret d’admissió.

Requisits

Adreçat al públic adult interessat en el tema, sense necessitat de tenir cap formació especial. És recomanable dur prismàtics i càmera fotogràfica, reflex o compacta.

En el cas de ser susceptible al mareig, es recomana dur medicaments adequats per a evitar-los.

Col·laboradors

Més informació

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat

Observacions

Cal dur roba adequada a la climatologia que es prevegi. Un paravent, ulleres de sol i protecció solar són recomanables. S’avisarà als participants de la previsió durant la setmana del curs. Es recomana calçat de trekking o esportiu. Es recomana dur binocles. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult. La no observació d’una conducta respectuosa i adequada al vaixell serà objecte d’expulsió de les àrees de cens i finalització de la jornada sense opció a reemborsament.

La ruta prevista és susceptibles d’algun canvi per motius meteorològics. . En el supòsit de previsió molt adversa es contactarà els alumnes per a cercar dates o alternatives.

Nombre de participants

Places molt limitades. 20 persones màxim. En els cas de que hi hagi més de 20 persones apuntades s’obrirà una llista d’espera.

 

Preus

 • 4 hores d’observació d’ocells aquàtics i marins incloent-hi sortida en barca de tres hores i mitja pel litoral de l’Ampolla i Baix Ebre (09:00-13:00)
  • 40€ públic en general (preu únic)
  Mètode de pagament: Paypal  (botó de sota)o ingrés en compte corrent de Pelagicus (contactar-nos per a l’IBAN). La reserva no serà en ferm fins que estigui fet el pagament i hagi estat confirmada.
  Vegeu la política de Cancel·lació de les activitats de Pelagicus
   

  Política de reserva i cancel•lació

  1. S’entendrà que les activitats queden contractades en el moment del pagament de l’import de l’activitat. 2. Es retornarà la totalitat dels diners pagats pel servei contractat en el cas de cancel•lació de l’activitat per part de Pelagicus, ja sigui per causes relacionades amb la meteorologia invalidant de l'activitat o per impossibilitat manifesta dels organitzadors/res de poder realitzar l’activitat. 3. Si l’alumne inicia l’activitat però no l’acaba per motius aliens a l’organització no hi haurà reemborsament de l’import de la matrícula. 4. En el cas d’haver-se inscrit i s’hagi realitzat el pagament, quan no es pugui realitzar l’activitat pagada per motius aliens a l’organització i vingui per part del client , s’aplicarà la següent política de devolució de diners: a) Quan la cancel•lació tingui lloc amb més de 15 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 100%. b) Quan la cancel•lació es produeixi amb igual o menys de 15 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 50%. Tanmateix, si l’activitat implica la contractació de serveis amb tercers no hi haurà dret d’indemnització d’aquesta part de la matrícula. c) Quan la cancel•lació es produeixi a menys de 24 hores l’import no es retornarà. Totes les devolucions de diners es faran via transferència bancària, al mateix compte que s’ha utilitzat per fer els pagaments. En cap cas es retornarà diners en metàl•lic. Si hagués comissions bancàries en aquestes devolucions, aniran a compte del client. 5. En cas d'anul·lació d'una plaça contractada, s'oferirà la plaça a la primera persona de la llista d'espera.Si aquesta no la vol, passarà a la segona i així successivament. La realització del pagament implica l’acceptació de les condicions anteriorment establertes.