Fundació ZOO col·labora en la conservació de la baldriga balear

Published by Pelagicus on

 

Sa Dragonera, on es duran a terme els treballs de camp

 

El passat 27 de març de 2019 es va materialitzar un acord de col·laboració entre Fundació Zoo de Barcelona en el marc de les accions que Pelagicus efectua per a la conservació i recuperació de la baldriga balear Puffinus mauretanicus a les Illes Balears.

En concret, la campanya que s’efectua conjuntament amb la Universitat d’Oxford per a la conservació de la baldriga a l’illa de Sa Dragonera, Fundació Zoo de Barcelona ha cedit a Pelagicus dos equips de gravació Song Meter SM4 de Wildlife Acoustics per a la recerca i localització de parelles nidificants de baldrigues.

 

 

Aquests aparells permetran calibrar la detecció de parelles nidificants de Puffinus al Parc Natural de Sa Dragonera i extrapolar una metodologia utilitzable per aquests Procellariiformes en altres indrets de reproducció. Així mateix els equips poden ser emprats en el futur per a la detecció d’altres espècies de costums críptics com ara l’ocell de tempesta mediterrani Hydrobates pelagicus melitensis.

La següent fase del projecte contempla la col·locació dels equips a l’illa per a la qual cosa un equip de Pelagicus s’hi desplaçarà a primers d’abril gràcies a la col·laboració d’un altre dels parters en aquest projecte, la Fundació Baleària.