Cinc illes balears entre les 292 més importants del món on el control de mamífers invasors beneficiaria espècies amenaçades d’extinció

Published by Pelagicus on

 

Miguel McMinn ha participat en un recent article publicat a la revista Plos ONE  amb el títol Globally important islands where eradicating invasive mammals will benefit highly threatened vertebrates (illes d’importància global on eradicació de mamífers invasors beneficiaria espècies altament amenaçades).

Aquest article ha revisat l’amenaça que les espècies invasores representen per a les espècies natives insulars. Els autors van desenvolupar un sistema conceptual per a identificar les illes que són globalment importants per tal d’actuar preveient extincions imminents d’espècies altament amenaçades a causa de la presència de mamífers invasors. Analitzant 1184 espècies de vertebrats llistats com a en perill crític o amenaçats a la llista vermella d’UICN i per un altre costat 184 espècies de mamífers no natius en un total de 1279 illes del món sencer, es van llistar 292 illes on si s’actua es podria beneficiar molt les espècies amenaçades.

Entre aquestes illes hi ha cinc de les Balears: : l’Espartar, Tagomago i l’Espalmador (Pitiüses); i Cabrera i l’illa dels Conills (Mallorca). Tal i com esmenta l’article d’Ara  Balears que comenta l’article de PlosOne, són les úniques de tot l’estat espanyol incloses a aquesta illa i les espècies invasores van del conill, el gat, la rata o la cabra, però també la geneta, el ratolí o la mustela segons l’illa.

Teniu el text de l’article original aquí i l’article d’Ara Balears aquí.