A la recerca d’espècies amenaçades al canó submarí del cap de Begur, Baix Empordà.

Published by Pelagicus on

Puffinus

A la recerca d’espècies amenaçades al canó submarí del cap de Begur, Baix Empordà

Acompanyeu-nos a la cerca activa d’espècies marines amenaçades com la baldriga cendrosa, la baldriga balear, l’ocell de tempesta o el corbmarí emplomallat mediterrani al canó submarí del Cap de Begur i la costa d’aquesta zona protegida. Fem sortides a demanda i d'acord amb les possibilitats i meteorologia amb una motora amb sis places de capacitat, patró i membre de Pelagicus al lloc on el 2018 es va veure la baldriga cendrosa atlàntica i on també hi ha possibilitats que aparegui algun cetaci. Una sortida de 4 hores amb bones oportunitats fotogràfiques, de descoberta del territori i d’identificació d’espècies per les costes del Baix Empordà que permetrà també visitar les Illes Medes i la seva fauna des del mar.

Descripció

La jornada es centra en l’observació i identificació dels vertebrats marins que poblen les costes del Baix Empordà, Catalunya, vistos a ras d’aigua des d’una embarcació a motor fora borda i durant quatre hores de navegació per la costa de la comarca. Amb una embarcació amb la que podrem decidir la ruta, restar o no a un indret interessant o canviar de lloc tant com vulguem, s’identificaran espècies, es facilitarà la realització de fotografies i es visitaran els espais naturals de la zona, amb especial atenció als ocells marins però que també pot incorporar l’observació d’altres espècies vertebrades.

Hores lectives

Horas lectives: 4

Baldriga cendrosa atlàntica (Calonectris borealis), Begur Maig 2018

Programa de les Jornades

Horaris:

  • 08:30 Trobada al moll de l’Estartit, Baix Empordà
    (42°03’14.4″N 3°12’22.2″E
    42.053991, 3.206176 ), mapa a sota amb el punt de trobada
  • 09:00 Embarcament al vaixell i sortida a navegar
  • 13:00 Tornada al moll de l’Estartit i finalització de la jornada.
medagran+

Inscripció

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat

Monitors

Emma Guinart
Ambientòloga, especialista en fauna litoral i marina

Ricard Gutiérrez
Biòleg, ornitòleg especialista en fauna litoral i marina

Dirigit a

Naturalistes, ornitòlegs, estudiants de Biologia i Ciències Ambientals, fotògrafs de natura i  interessats en la natura i el coneixement de la fauna, professionals del sector ambiental i públic en general amb ganes de gaudir de la Costa Brava i conèixer la fauna marina.

Caldrà, si és el cas, acreditar la condició d’estudiant. Pelagicus es reserva el dret d’admissió.

Phaari

Requisits

Adreçat al públic adult interessat en el tema, sense necessitat de tenir cap formació especial. És recomanable dur prismàtics i càmera fotogràfica, reflex o compacta.
En el cas de ser susceptible al mareig es recomana dur medicaments adequats per a evitar-los.

Objectius

  • Observació i identificació d’espècies vertebrades a la costa i canons submarins des d’una embarcació motora.
  • Presa de notes i fotografies per a la identificació d’espècies.

Metodologia

Recorregut en barca motora fora borda  per la badia de Pals, les Illes Medes i el litoral del Baix Empordà fins el canó submarí de Begur a la recerca d’espècies marines. Es durà peix per a atraure ocells marins.

Sistema d’avaluació

Registre d’assistència. S’emetrà un certificat per la realització del curs.

Col·laboradors

Salvador Coll, patró amb dècades d’experiència en la navegació per la comarca.

Més informació

Escriviu-nos a info @ pelagicus.cat

Observacions

En cas de previsió adversa climatològica (tramuntana, mala mar,…) s’ha establert una data alternativa de reserva que seria anunciada durant la mateixa setmana per l’organització. En el supòsit de cancel·lació per part de l’organització en aquesta segona data es retornaria l’import de l’activitat o oferiria alternatives dins el ventall d’activitats de Pelagicus.

El patró avantposarà els criteris de seguretat en la navegació, el que podria comportar canvis de les zones a prospectar.

El patró podrà canviar la ruta i per causa major o motius de seguretat en la navegació.

L’organització interpreta que el personal que s’embarca gaudeix de les condicions de salut mínimes per a poder navegar i efectuar l’activitat i que atendrà en tot moment les indicacions de comportament i seguretat emeses pel patró de l’embarcació i el personal de Pelagicus.

Pelagicus no acceptarà responsabilitat per danys físics o materials derivats de la no observació de les normes de navegació o per canvis sobtats de meteorologia no previsibles o anunciats. En cap cas es durà a terme l’activitat si aquesta no és viable a judici de l’associació.

Cal dur roba adequada a la climatologia que es prevegi. Un paravent, ulleres de sol i protecció solar són recomanables. S’avisarà als participants de la previsió durant la setmana del curs. Es recomana calçat de trekking o esportiu si pot ser de sola clara.

Es recomana dur binocles. Els menors de 16 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

La no observació d’una conducta respectuosa i adequada al vaixell serà objecte d’expulsió i desembarcament sense opció a reemborsament. Els trajectes fins l’Estartit són per compta del participant. El vaixell marxarà a l’hora prevista sense esperar a possibles persones que es retardin en excés.

Acceptació a les jornades supeditada a l’acceptació de les condicions d’embarcament i participació en la prospecció així com a la política de cancel·lació.

Begur_S

Nombre de participants

Màxim sis persones per jornada

Preus

  • Contacteu-nos

Inclou el trajecte amb l’embarcació, carburant inclòs, patró, assegurança i serveis educatius. No inclou menjar propi, begudes ni transport fins el port de l’Estartit.

Mètode de pagament: PayPal  (botó a sota, s’obre en una altra plana del navegador) o contacteu-nos per email. La reserva no serà en ferm fins que estigui fet el pagament i hagi estat confirmada. En el cas de més sol·licituds que capacitat d’acollida s’establirà un llistat d’espera.
Vegeu la política de Cancel·lació de les activitats de Pelagicus
INSCRIPCIÓ OBERTA. PLACES MOLT LIMITADES

Política de reserva i cancel•lació

1. S’entendrà que les activitats queden contractades en el moment del pagament de l’import de l’activitat. 2. Es retornarà la totalitat dels diners pagats pel servei contractat en el cas de cancel•lació de l’activitat per part de Pelagicus, ja sigui per causes relacionades amb la meteorologia o per impossibilitat manifesta dels organitzadors/res de poder realitzar l’activitat. 3. Si l’alumne inicia l’activitat però no l’acaba per motius aliens a l’organització no hi haurà reemborsament de l’import de la matrícula. 4. En el cas d’haver-se inscrit i s’hagi realitzat el pagament, quan no es pugui realitzar l’activitat pagada per motius aliens a l’organització i vingui per part del client , s’aplicarà la següent política de devolució de diners: a) Quan la cancel•lació tingui lloc amb més de 15 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 100%. b) Quan la cancel•lació es produeixi amb menys de 10 dies d’antelació a l’activitat es retornarà el 50%. Tanmateix, si l’activitat implica la contractació de serveis amb tercers no hi haurà dret d’indemnització d’aquesta part de la matrícula. c) Quan la cancel•lació es produeixi a menys de 24 hores l’import no es retornarà. Totes les devolucions de diners es faran via transferència bancària, al mateix compte que s’ha utilitzat per fer els pagaments. En cap cas es retornarà diners en metàl•lic. Si hagués comissions bancàries en aquestes devolucions, aniran a compte del client. La realització del pagament implica l’acceptació de les condicions anteriorment establertes.